Zelené tablo 9.A

Na začátku školního roku naši deváťáci často přemýšleli, jak bude vypadat jejich závěrečné školní tablo. Mezi navrhovanými nápady se objevila i jedna ušlechtilá myšlenka, která si nakonec získala podporu všech žáků. Rozhodli se vysadit strom, jírovec maďal, který bude sloužit jako milá památka na tuto třídu. Na realizaci tabla žáci pracovali průběžně celý rok během pracovních činností. Chystali dřevěné informační tabulky, vypalovali na ně nápisy a přemýšleli o umístění svého stromu.
Ve čtvrtek 25. dubna se konečně dočkali závěrečného odhalení svého projektu. Zúčastnili se totiž výsadby stromu na školním dětském hřišti pod vedením odborníka, pana Jakuba Kratochvíla, který jim jírovec přivezl. V rámci tohoto programu se deváťáci na zasazení stromu sami aktivně podíleli. Od pana Kratochvíla se také dozvěděli mnoho zajímavých informací nejen o jírovci a jeho pěstování, ale také o práci v oboru zahradnictví. I přes drobnou nepřízeň počasí si žáci tento den náramně užili.
Všichni máme ze stromu velkou radost a doufáme, že se mu u nás bude dařit tak, abychom se u něj třeba někdy společně setkali při sběru oblíbených kaštanů. Žákům 9.A za tento projekt velice děkujeme a přejeme jim do života jen to nejlepší.

Mgr. Tereza Staňková